november 08, 2022 3 min läsning

Den perfekta guiden för den perfekta gåvan

Vi förstår hur svårt det kan vara att välja och köpa rätt gåva till en speciell person. Vi vet också att det kan vara förvirrande att välja rätt #oneknifeforlife, när det finns så många olika knivar att välja emellan. Vi vill göra det enkelt för dig, därför har vi fyllt och kategoriserat upp detta blogginlägg med allt du kan tänkas behöva veta när du ska köpa en julklapp eller gåva.


Till friluftsenthusiasten

En trogen kniv är inte bara ett nödvändigt multiverktyg när du vistas ute i naturen. Det är även en trygghetsfaktor eftersom du utan problem kan förbereda mat, göra upp eld, sätta läger och vara förberedd för oväntade utmaningar. Vi har många knivar och yxor som är trogna följeslagare för livet – men hur vet du vilken du ska välja? Nedan ser du vilka knivar och yxor vi rekommenderar till friluftsentusiasten.


Det lilla extra 

Till jägaren

Ingen jägare är helt förberedd utan en jaktkniv. Från att flå ett djur till att skära upp köttet – så är jaktkniven ett av de viktigaste redskapen någon kan bära med sig ute på fältet. Här listar vi några utav våra rekommenderade jaktknivar för alla de olika uppgifterna.


Passa vilt


Flå vilt


Stycka viltTill fiskaren

Att ha en vass kniv med sig ute till sjöss är alltid bra.Från att kapa trassliga fiskelinor, filléa den nyfångade fisken till att laga den på öppen eld. Här listar vi våra mest populära fiskeknivar.

 

Det lilla extraTill kocken

Den enda mer krävande än jägaren och fiskaren är möjligen kocken. Båda Rosellis legendariska stålkvaliteter (standardkolstål och Ultra High Carbon-stål) är perfekta till att hacka, skära, skiva, tärna, filéa och till mycket mera. Rosellis kockknivar och köksknivar lämpar sig utomordentligt för såväl hobbykockar som köksproffs. Här listar vi våra rekommenderade kock- och köksknivar.Till den som förtjänar det lilla extra

För den som gillar den lilla extra lyxiga känslan, så har Roselli skapat en serie utav exklusiva och eleganta tolkningar av våra mest ikoniska modeller. Varje kniv är handgjord i Finland med extra uppmärksamhet på detaljer och hantverk – som Damaskusstål, silverbolster, speciella läderdetaljer, säregen estetik och renhornsdetaljer. Här listar vi några av våra mest populära knivar från vår exklusiva kollektion. 


Handgjorda presentaskar av trä

Komplettera din gåva på ett unikt och uppskattat sätt med våra handgjorda presentaskar. Vi har presentaskar för både yxor, knivar och köksknivar. Våra presentaskar är tillverkade av trä med tjärat snöre, vilket inte bara ger den rustika känslan som passar perfekt till en gåva, utan också den distinkta doften av en utomhuseld i skogen. Doften av en handgjord Roselli som är skapad för en livstid av äventyr.

Upptäck våra handgjorda presentaskarhär.


Fortfarande osäker på vad du ske ge?

Om du fortfarande är osäker på vilken kniv eller yxa du ska ge bort kan du alltid ge någon möjligheten att välja sin egen #oneknifeforlife med våra presentkort. Vi lovar att det är minst lika uppskattat att få välja en Roselli på egen hand. Våra presentkort levereras via e-post och innehåller instruktioner för att lösa in dem i kassan. Det går även att skriva ut eller vidarebefordra presentkortet. Du kan också kontakta oss på info@roselli.fi om du vill ha vidare vägledning och råd. Se oss som din personliga shopper. Vi känner våra produkter bättre än någon annan och kan försäkra dig om att kniven eller yxan som du tillslut väljer, kommer att bli en uppskattad present.


Psst! Glöm inte bort att vi erbjuder kostnadsfri gravering 

Gör din present extra personlig genom att ge bort en graverad kniv eller yxa. Vi erbjuder kostnadsfri gravering på alla våra knivar och yxor, för att göra din Roselli unik och personlig för livet. Skriv din önskade gravering i boxen innan du lägger produkten i din varukorg.


Innan du går!

Enligt vidskepelse kommer en kniv som presenteras som en gåva att bryta vänskapen mellan givaren och mottagaren. Vägen runt detta är att enkelt fästa en slant (eller ett mynt av symboliskt värde) med kniven. Myntet måste tas bort och returneras till givaren som en form av symbolisk betalning. Hitta den perfekta gåvan här >


×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)
×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)