Anders Petersen Bruun

Hårlev, Danmark

Jag heter Anders och är en 33-åring med en kandidatexamen i socialpedagogik, med 12 års erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna med särskilda behov. De senare åren av den karriären ägnades åt att få så många timmar i naturen som jag kunde, att lära ut natur- och friluftsfärdigheter till alla vars uppmärksamhet jag kunde stjäla. Jag har nu bytt karriär sedan dess och tränar och lär ut friluftsfärdigheter på min fritid och lägger golv till vardags. Jag har en fru och en son som jag alltid släpar med mig ut på utomhusäventyr så fort jag får chansen. 

Social Media

Q&A med Anders

Vad är dina ord att leva efter/motto?

Jag försöker införliva detta motto i min vardag, men det blir mest tydligt när jag befinner mig i naturen. 

"Var inte envis, utan var ihärdig".

Det är en term som jag och min campingkompis från skolan kom på när våra tinder bitar inte gav någon eld. Kanske hade vi för blöta tinderbitar, eller inte tillräckligt, och fel sort – men efter att ha försökt utan en glimt av framgång kom vi tillsammans överens om att vi inte ska vara envisa.


Det är "ge inte upp"-mantrat, men med fler steg. Fungerar inte eld med en specifikt tinderslag? Ge upp, bli inte envis med just den. Omarbeta det, undersök varför det inte fungerar och gör det sedan bättre, eller skrota det och hitta ett annat tinderslag. Var ihärdig i din strävan, men backa dig inte in i ett hörn. Fungerar något inte som du vill, omgruppera och omarbeta vinkeln.

Om du har möjlighet att besöka vilken plats som helst i världen, var skulle det vara och varför?

Jag skulle vilja besöka Island. Deras stora öppna slätter, vackra natur, oförutsägbara väder, vandringar, isolering, utmaningar. Det finns många anledningar till att jag skulle besöka det, men den största anledningen är för jag vill uppleva deras landskap då det är stor skillnad från den stora skogen i Skandinavien.

Du ska ut i naturen en dag och får bara ta med dig 5 saker, vad väljer du?

En kniv, min poncho, en ost- och skinkmacka med en bottenlös earl grey termos och min kamera.

3 tips i livet från Anders

  • Var inte envis!
  • Sök utmaningar
  • Öva på den viktigaste färdigheten av alla: Prata om det som är svårt, om dig, andra och alla känslor som hindrar den relationen.

Min relation till naturen

Jag har alltid varit utomhus. Jag växte upp på en gård, 100 meter från en massiv granskog, men det var först i mitt vuxna liv när jag avslutade min utbildning och fick mitt första jobb, som jag kunde finansiera mitt friluftsintresse, och hade tid att göra det. Innan fick jag endast tid till att ta en tur på min cykel och åka på camping då och då.

Sedan blev det en passion för kompetens, utrustning och att vara kreativ med film, bild och redigering. Jag älskar de kreativa aspekterna av att använda och lära ut färdigheter, och att skapa innehåll om det, på ett underhållande sätt. Jag blev starkt inspirerad av danska friluftsmänniskor på Instagram när jag tittade på deras innehåll och att få interagera med dem och träffa dem drev min passion ytterligare. Den täta gemenskap, kompetens och det kreativa utloppet jag hittar i naturen, är det som håller mig glad.

×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)
×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)