oktober 06, 2022 2 min läsning

3 enkla sätt att bli mer hållbar

Varje dag gör vi val som kan komma att påverka miljön, klimatet och människorna omkring oss. Miljömässig hållbarhet betyder inte att du ska sluta konsumera, utan snarare att vara medveten om din resursförbrukning och minska onödigt avfall.

Det är därför vi uppmuntrar människor att inte sluta konsumera utan att göra medvetna val när de gör det. Men hur gör man? Här är 3 enkla tips att tänka på i din vardag för att bli mer hållbar.

 

1. Tänk efter två gånger innan du köper något nytt

Vi kommer att citera vår egen ambassadör Engin här och säga "Kasta aldrig något innan du googlar på de 3 RE-orden: REuse, REpair or REpurpose". Detsamma gäller att köpa något nytt eftersom varje produkt vi köper har ett miljöavtryck, från materialen som används till allt som fraktas.

 

Att köpa något nytt, bara för nytt skull, är inte rätt väg att gå för vår planet. Varje produkt som världen skapar kommer med en kostnad. Bearbetning, avfall, kemikalier, tillverkning, transport. Det ökar och sliter på oss. Så tänk efter två gånger innan du köper något nytt.


2. Minska energin i ditt hushåll

Ett enkelt sätt att integrera miljöförändringar i din vardag är att dra ner på hushållets energianvändning. Det första du kan göra är att stänga av apparater och lampor som du inte använder.


Ett annat sätt är att hänga dina kläder på tork istället för att använda torktumlaren, eller öppna fönstret istället för att slå på luftkonditioneringen. Det finns massor av små förändringar som kan göra stor skillnad i ditt eget hushåll. Det kanske inte är banbrytande men du måste börja någonstans, eller hur?


3. Kassera engångsartiklarna

Om du tittar runt i ditt hem hittar du förmodligen engångsprodukter av plast som kaffekoppar, sugrör eller påsar. Du kanske inte kan ta bort all plast i ditt liv men lita på oss när vi säger att du kan ersätta de flesta engångsprodukter av plast du har med mer hållbara råvaror. Börja köpa återanvändbara produkter för de saker du ofta slänger i papperskorgen.

 

Många av miljöproblemen kommer från gifter som släpps ut i miljön på grund av engångssopor. När du köper något nytt, tänk på den förväntade livslängden för produkten du köper. Hur lång tid tar det innan den hamnar i papperskorgen?

 

Utforska Roselli-bloggen

 


×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)
×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)