Våra knivar och yxor har skapats för att användas under lång tid. Men även de bästa verktygen behöver underhållas och tas hand om. Här visar vi hur du håller din Roselli i optimalt skick, livet ut.


Instruktioner för daglig slipning

Steg 1

Använd ett diamant-, stål- eller stenbryne. Börja med att finslipa bladet med mjuka cirkulära rörelser. Det är viktigt att hålla vinkeln fixerad i den ursprungliga bladvinkeln. Gör detta tills det finns en råegg på motsatt sida. Upprepa sedan samma procedur på andra sidan. Du har nu skapat en ny egg.

Steg 2

Nästa steg är att försiktigt dra slipverktyget mot dig, i en brantare vinkel än den första slipningen. Arbeta längs med hela bladets längd. Detta för att ta bort eventuella rester av råegg.

Steg 3

För att vara säker på att din kniv är tillräckligt vass, repa försiktigt eggen mot din nagel. Gör detta med försiktighet. Du känner att kniven är vass om eggen fastnar längs med nageln. Om inte, upprepa ovan process.