augusti 15, 2021 3 min läsning

Är du redo för jaktsäsongen?

Den nordiska jaktsäsongen är precis runt hörnet och när du beger dig ut behöver du en jaktkniv som du kan lita på i alla väder. En jaktkniv som inte tappar sin skärpa. Hos Roselli hittar du utrustningen du behöver för alla utmaningar som kommer med jaktsäsongen.

 

Roselli's jaktknivar

Våra UHC (Ultra High Carbon) stålsknivar och kolstålsknivar blev populära som jaktknivar tack vare deras förmåga att ta sig an alla möjliga uppgifter som man kan tänkas stöta på under jaktsäsongen. En högkvalitativ jaktkniv vet inte bara hur man hanterar vilt utan kan också skära ved, tända eld, kapa rep och hantera andra arbetsuppgifter som kan komma din väg. Alla dessa egenskaper hittar du bland Roselli's knivar.

 

 

UHC stålsknivar

Vårt förstklassiga UHC (Ultra High Carbon) stål är tillverkat för optimal långvarig skärpa och dess egg har enligt jägare visat sig ha en enastående prestanda jämfört med andra knivar. En Roselli UHC- stålskniv är tillverkad av ett mycket hårt stål (som mäter cirka 62-63 HRC) vilket ger kniven en mycket skarpare kant än ett genomsnittligt mjukare stålblad.

 

Ett knivblad av UHC-stål har en skärpa som ger dig mer kontroll och mindre glidning när du använder det, vilket leder till ett säkrare arbete. Det gör den optimal för att flå och passa djur. Din UHC-stålskniv behöver dessutom inte slipas lika ofta som en kniv med ett mjukare stålblad. Om du vet att du kommer att använda din kniv på hårda material kan det vara bättre för dig att välja en kniv ur vår kolstålskollektion istället som har ett något mjukare och mer flexibelt blad.

 

Kolstålsknivar

Vårt standardkolstål är allt annat än standard, vilket har intygats av jägare, fiskare och snickare i flera decennier. Hållbara, slitstarka och pålitliga – skapade för att få jobbet gjort. På grund av dess mjukare stål, jämfört med vårt UHC-stål, är denna egg desto mer förlåtande mot brutal användning som att skära igenom ben, klyva ved etc. Det är också lättare för en nybörjare att få kniven tillbaka till full skärpa.

Det finns fördelar och nackdelar med både hårt och mjukt stål, så kom ihåg att du måste kompromissa mellan de olika egenskaperna beroende på vad du ska använda din kniv till. Om du vill djupdyka ner i skillnaderna mellan olika stål så kan du läsa mer om det i detta blogginlägg här

 

 

Kolstål vs rostfritt stål

Varför ska jag välja kolstål? När du väljer en kolstålskniv för utomhusbruk har du en kniv som är vassare och förblir vassare än ett rostfritt stål. En nackdel jämfört med rostfritt stål är att din kniv kan utsättas för rost. Därför är det viktigt att du tar hand om din Roselli och skyddar den från fukt när du är ute i vildmarken. Om du vill veta hur du håller din Roselli i optimalt skick, se vår enkla skötselguide här.

 

Vilken jaktkniv bör jag välja?

Både våra UHC (Ultra High Carbon) stålsknivar och våra kolstålsknivar var skapade för att användas av jägare ute i vildmarken, så du kan vara säker att lita på din Roselli vått och torrt. Våra mest populära modeller när det kommer till jaktsysslor, och modellerna som andra jägare har rekommenderat är:

Kom ihåg, säkerheten först och se till att njuta av naturen! Om du behöver vidare hjälp eller undrar över något, läs mer under våra mest vanliga frågor. Hittar du inte svaret på din fråga? Du kan alltid kontakta oss direkt påinfo@roselli.fi, vi hjälper mer än gärna till!

 

Tillbaka till Roselli bloggen

 


×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)
×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)