april 15, 2021 3 min läsning

Frågor att ställa dig själv innan du köper en ny kniv

Eftersom en Roselli håller livet ut är det smart att du först funderar på några frågor innan du genomför ett köp. För att kunna välja rätt #oneknifeforlife och den knivmodell som passar dig bäst har vi sammanfattat  tre viktiga frågor du kan ställa dig själv.

 

Vad ska du använda din kniv till?

Det första du kan börja fundera på är vad du ska använda din kniv till. Inte bara för att veta om du har behov av en ny kniv, utan även för att knivmodeller har varierande egenskaper och tjänar olika syften. En mindre fickkniv är till exempel bättre vid detaljerade uppgifter än vad en större machete är. Därför är det klokt att fundera på varför du köper en kniv i första hand, är syftet att flå ett rådjur, hugga ved eller laga mat?

Vi har flera knivmodeller som är universala, däribland vår Carpenter Knife och Hunting Knife. Men även dessa modeller har egenskaper som är särskilt anpassade till specifika arbetsuppgifter. Tänk så här; en kniv som är designad för att kunnagöra allt, tenderar attinte göra något särskilt bra.

Om du inte vet vilken kniv du behöver så kan du spana in vårt andra blogginlägg: Vilken kniv ska jag välja? Där förklarar vi närmare vilka modeller som passar dig bäst beroende på vad du ska använda din kniv till.

 

Hur mycket är du villig att spendera?

Att köpa en ny kniv kan vara svårt eftersom olika källor verkar veta vad som är bäst för just dig. Vissa menar att de dyraste knivarna är av bästa kvalitet medan andra säger raka motsatsen. Vi menar istället att det inte riktigt är så enkelt.

Knivar finns i olika prisklasser och generellt kostar en slitstark #oneknifeforlife självklart mer än en billigare som du måste byta ut efter två år. Vi tror på att köpa bättre och konsumera mindre, och när det gäller utrustning som håller livet ut kan det vara värt att betala lite extra. 

Men det är viktigt att komma ihåg att detta förstås inte gäller alla knivtillverkare. Det finns knivar där ute som går för premiumpriser utan att ha egenskaperna du letar efter, varken i val av material eller hållbarhet. Du behöver nödvändigtvis inte spendera stora summor för god kvalitet hos Roselli, vi har högkvalitativa knivar av olika prisklasser, för att kunna ge flera möjligheten att köpa bättre och konsumera mindre.

Olika prisklasser hos Roselli:

  

 

Hur kommer du bära din kniv?

En annan sak att fundera kring är storleken på kniven du köper. Eftersom hela poängen med en kniv är att den ska komma väl till hands när det gäller, är det viktigt att du kan bära med den beroende på vad du har för livsstil.

Om du till exempel planerar att bära med kniven i din ficka bör du tänka på hur det skulle kännas när du sätter dig ner eller när du genomför dina arbetsuppgifter. Om kniven känns otymplig eller i vägen kanske du börjar lämna den hemma, och då får den inte komma till den användning den är avsedd för. Om du däremot kommer bära din kniv i ryggsäcken eller fästa den på bältet har du andra förutsättningar vad gäller både storlek och vikt.

Detta är inte direkt kärnfysik, men en bra sak att komma ihåg vid köp av en ny kniv. Det är därför vi har knivar i olika modeller och storlekar, för det är en stor skillnad mellan om du letar efter en mindre fickkniv som vår Bear Claw knife eller en större machete som Big Leuku.

Det viktigaste är inte vad vi eller andra hävdar att en kniv kan eller bör göra, så länge den kommer väl till hands och du faktiskt får användning av den. Även om storleken på kniven är en viktig fråga att fundera på, är det ofta en fråga om vad du personligen föredrar.

 

 

Tillbaka till Roselli bloggen

 


×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)
×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)