juli 01, 2021 1 min läsning

Hur byter jag mitt yxskaft?

Behöver du byta ditt yxskaft? Oroa dig inte! Det är vanligt att skaftet på en yxa kan gå av med tiden. Vilket är varför vi, liksom många andra yx-tillverkare, även säljer reservskaft till våra modeller. Om du behöver byta yxskaftet har vi reservdelar för både långa och korta skaft i vår webbshop.

Men hur byter man ut ett yxskaft på egen hand? Se videon nedan där vi visar hur du går tillväga. Om du vill se fler videos som denna kan du spana in vår Youtube-kanal. Där har vi mer inspiration kring hur du kan använda och vårda din Roselli. Du kan också läsa mer under vår Care & Repair sida.

  

 

Reservskaftet och kilen som medföljer är inte behandlade med linfröolja, vilket ger dig möjligheten att måla, gravera eller göra något annat kreativt med din Roselli. Skulle du däremot vilja behålla designen som den är kan du enkelt köpa till och behandla skaftet med vår egna linfröolja. Detta lack fungerar perfekt för impregnering av alla våra träskaft och garanterar ett fast grepp även när det är blött. Det skyddar också mot repor och förändringar i luftfuktighet. 

Psst! Glöm inte bort att vi kan hjälpa dig att ersätta ditt yxhandtag i fabriken, allt du behöver göra är att beställa dittval av servicehär, och skicka sedan din Roselli till oss. 

Tillbaka till Roselli bloggen

 


×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)
×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)