januari 15, 2024 2 min läsning

Isfiske i Finland - En kall men hjärtvärmande upplevelse med Roselli
Finland, ett land med tusentals sjöar och mytomspunna vintrar, är inte bara en idyllisk plats för isfiske; det är en del av den finska själen. Från den förväntansfulla tystnaden på den frusna sjön till det plötsliga rycket i fiskelinan - isfiskets magi är något som måste upplevas.


En resa genom isfiskets värld

I Finland fångar man allt från den smakrika abborren till den eftertraktade gäddan. Traditionen är djupt rotad i den finska kulturen och varje vinter samlas entusiaster och nybörjare på isarna. Här är några tips för att göra din isfiskeupplevelse oförglömlig:

1. Klä dig i lager: Det finska vädret kan vara oberäkneligt. En god tumregel är att klä sig i flera lager och alltid ha en extra tröja till hands.

2. Säkerhet först: Kom ihåg att alltid kontrollera isens tjocklek och ha säkerhetsutrustning som isdubbar och flytväst.


För att fullända ditt isfiske har vi samlat några rekommendationer på Rosellis fantastiska produkter som är perfekta för ditt nästa äventyr.

Roselli Big Fish UHC stål
När du ger dig ut på isen vill du vara säker på att du har en pålitlig filékniv med dig. Rosellis "Big Fish UHC stål" är ett utmärkt val för att hantera dina fångster. Den är tillverkad av högkvalitativt stål och är perfekt för att skära, filéa och förbereda din fisk direkt på isen. Dess ergonomiska handtag gör det enkelt och bekvämt att använda även i de kalla vinterförhållandena.

Roselli Small Fish UHC stål

För mindre fiskar eller detaljerat arbete är "Roselli Small Fish UHC stål" ett utmärkt komplement till din fiskeutrustning. Den kompakta och skarpa kniven är perfekt för att hantera mindre fångster och skärprecision.

Roselli Carpenter Knife UHC stål
När det gäller att bygga enkla skydd eller utföra reparationsarbeten på isen, kommer Rosellis "Carpenter Knife UHC stål" väl till pass. En mångsidig kniv och oumbärlig följeslagare för alla situationer.

Roselli Buköppnare i kolstål med vass spets 
En annan väldigt användbar kniv är "Roselli Buköppnare i kolstål med vass spets". Dess vassa kant är perfekt för att öppna fisk eller andra uppgifter som kräver en precisionsskärning.

Håll dig varm med Rosellis Accessoarer
Isfiske kan vara kallt, och det är viktigt att hålla sig varm för att njuta fullt ut. Roselli erbjuder också några fantastiska tillbehör som hjälper dig med detta.

Roselli mugg
Håll dig varm med en rykande het dryck i denna eleganta mugg. Den kommer att hjälpa dig att hålla kylan på avstånd och njuta av ditt isfiske ännu mer.

Roselli mössa
En varm och bekväm mössa är ett måste för ditt isfiskeäventyr. Rosellis mössa är både snygg och funktionell, vilket gör det till det perfekta valet för att hålla din huvud och öron varma.

Roselli eldstål
För att göra en brasa och hålla dig varm när kylan biter, är Rosellis eldstål en oumbärlig följeslagare. Den är kompakt och enkel att använda, vilket gör den till en viktig del av din utrustning.
Så varför vänta? Med rätt utrustning från Roselli och en respekt för den finska naturen är du redo att ge dig ut på isen och skapa minnen som varar livet ut. Oavsett om du är nybörjare eller veteran, är isfiske i Finland en upplevelse som inte liknar någon annan.


×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)
×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)