Roselli kniv som slipas

Vad är den viktigaste egenskapen hos en kniv eller yxa?

Vad är den viktigaste egenskapen hos en kniv eller yxa?

Vi ska inte hålla på svaret, för det är ganska enkelt. Den viktigaste egenskapen hos en kniv eller yxa är att den är sylvass och har hög skärpa. Detta för att en vass kniv eller yxa innebär mer kontroll och mindre slirande när du använder den, vilket leder till att dina arbetsuppgifter kan utföras med större säkerhet.

En kniv eller yxa som inte är vass kan vara farlig och otymplig att använda eftersom du måste använda mer kraft. Om dessa istället är slipade och vassa, kan du utföra din arbetsuppgift mycket enklare och smidigare. Din Roselli kniv eller yxa har redan på grund av sitt kvalitativa kolstål en hög skärpa, men precis som andra knivar behövs de slipas i samband med att du använder dem.

 

 

Hur slipar jag min kniv eller yxa?

För att se till att din kniv eller yxa förblir vass finns det två olika metoder du kan använda: antingen slipning eller bryning. Du kan se och läsa mer om hur du gör detta på vår Care & Repair sida. Vi har även flera videos på vår Youtube kanal där vi visar hur du går tillväga när du ska slipa din kniv eller yxa. 

Verktyget du behöver när du ska slipa din kniv eller yxa beror på stålets hårdhet. När du slipar en Roselli av vår samling av kolstålsknivar eller yxor, bör du använda en slipsten av fyllitt, Vi har både runda slipstenar för yxor och plana slipstenar för knivar.

Dessa slipstenar kan användas för att slipa alla våra produkter men är något mindre effektiva när det kommer till att slipa vårt hårdare UHC (Ultra High Carbon) stål. Därför rekommenderar vi att du istället använder vårt dubbelsidiga diamantbryne när du slipar din Roselli av UHC (Ultra High Carbon) stål.

 

Behöver du hjälp med slipning?

Om du behöver hjälp med att slipa din Roselli kan du även skicka den till oss, så fixar vi det åt dig! Du kan läsa mer om det här. Om du har ytterligare frågor eller funderingar om hur du tar hand om din Roselli kan du även kontakta oss på info@roselli.fi.

 

Tillbaka till Roselli bloggen

 

Tillbaka till blogg