april 15, 2021 2 min läsning

Vad är naturgarvat läder, och varför använder vi det?

Processen av att ta fram naturgarvat läder kallas även vegetabilisk garvning och är en metod som brukats i tusentals år. Hantverket kräver god kunskap och lång sedvana. Därför vände vi oss till familjeföretaget Kokkolan med lång erfarenhet.

På Roselli använder vi oss endast av lokala råvaror, det gäller allt från vårt högkvalitativa skandinaviska stål och den finska masurbjörken vi använder till våra skaft. Därför var det även viktigt för oss att samarbeta med en partner som producerar lokalt och ekologiskt läder till våra läderfodral. Kokkolan har arbetat med att producera etiskt läder från fria djur sedan tre generationer tillbaka.

Roselli kolstålskniv liggandes i Rosellis finska, naturgarvade läderfodral

 

Genom att enbart använda oss av finskt vegetabiliskt garvat läder för våra fodral säkerställer vi högsta kvalitet samtidigt som vi värnar om miljön. Detta eftersom processen med vegetabilisk garvning endast använder organiskt material från bark, löv och grenar av träd och växter, istället för destruktiva kemikalier. Med din Roselli kommer ett etiskt producerat naturgarvat läderfodral som håller under många år.

 

 

Efter den korta leveransen från Kokkolan till vår fabrik i Harmoinen, är varje fodral noggrant sydd för hand av Rea, vår eminente sömmerska. Varje fodral blir skräddarsytt för att ha en perfekt passform för alla våra knivar och yxor. I videon ovan kan du se hur det går till när Rea syr ditt ekologiska läderfodral. 

Precis som vår egen hud måste läder återfuktas. Om du ser till att ta hand om ditt läderfodral får du ett vackert åldrat läder som är mjukt, slätt, hållbart och starkt. Du kan läsa mer om hur du sköter om ditt fodral här!

 

Tillbaka till Roselli bloggen

 


×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)
×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)