Carry Rambausek

München, Tyskland

Jag heter Carry, och har nyligen fyllt 33 år. Jag arbetar som vildmarksguide i den finska naturen, men har precis flyttat tillbaka till München i Tyskland där jag kommer ifrån. Jag och min sambo har byggt om en skåpbil som numera är vårt heltidshem. Jag har arbetat inom kundservice och som reseassistent i länge, men sedan några år tillbaka valde jag att fokusera mer på mitt arbete som vildmarksguide. Det ger mig möjligheten att arbeta säsongsbetonat och att göra det jag älskar mest: Ta med människor på äventyr.

Aktiviteter
Vildmarksguide, Vandring & Äventyrare

Website
wildbeat.me

Social Media

Q&A med Carry

Motto att leva efter?

Det viktigaste jag har att säga är: Var modig. Var modig nog att kliva ur din trygga bubbla, för att kunna uppnå dina drömmar. Oavsett hur stora eller små de än må vara. Var inte rädd för att misslyckas. Det finns inget rätt eller fel, och varje handling tar dig någonstans. Var modig, du klarar det!

Om du kunde vara ett djur, vilket hade du varit?

Jag minns att någon sa till mig en gång att mitt totemdjur är en skata. Jag tycker att det stämmer in helt okej på mig. De äter i stort sett allt från frön till ekorrar. De är sällskapliga och ganska smarta när det gäller att skaffa mat och överleva.

Om du bara kunde äta en maträtt för resten av livet, vad hade det varit?

Då hade jag valt en rejäl och varm maträtt. Kanske en grönsaksgryta med linser och ris? Det hade nog varit min go-to maträtt.

Vilken plats vill du resa till härnäst?

Sedan länge har jag haft drömmen om att göra en långdistansvandring under flera veckor. Jag har ingen speciell vandringsled i åtanke. Jag hade istället velat ta fram min egen rutt, och vandra i de norra länderna (Norge, Sverige, Finland) eller i Östeuropa. Det är ett ställe jag inte utforskat till fullo än, och som har fantastisk natur att erbjuda.

Vad är din relation till naturen?

I mitt fall hade jag väldigt lite att göra med bushcraft eller camping när jag var barn. Det var först när jag lämnade hemmets trygghet, packade ryggsäcken och utforskade den stora vida världen på egen hand som jag fick se mer vackra, mer fantastiska och mer hisnande platser än jag någonsin kunde föreställa mig. 


Långsamt började min passion för vildmarken växa och jag tillbringade mer och mer tid ute. Ibland tog jag bara min packning, karta och gick ut. Att övernatta under stjärnorna är det jag älskar mest. Efter studier och ett tag utomlands återvände jag till Tyskland och genomförde min första Wilderness Trekking Guide-kurs för några år sedan.


Sedan tog jag mitt intresse till nya höjder. Jag flyttade till Finland och utbildade mig till att bli en fullt certifierad vildmarksguide. Som guide vill jag visa andra naturens skönhet och hur man lever med den. Hur man känner sig bekväm att resa på egen hand och att förstå grunderna i överlevnad. Jag hoppas kunna inspirera andra att inte tappa kopplingen till naturen och den värdefulla miljön vi har omkring oss.

×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)
×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)