Engin Senli

Frankfurt, Tyskland

Jag heter Engin och bor i Tyskland, nära staden Frankfurt. Här är jag omgiven av skogarna som var inspirationen till Bröderna Grimm-sagorna. Biologiskt är jag 41 år gammal men jag känner mig som 20. När jag inte spenderar tid i skogen arbetar jag som chef inom telekommunikation. Det är i kontrast mot det jag gör på fritiden, men det är just den kontrasten som skapar en balans i mitt dagliga liv.

Aktiviteter
Bushcraft, Matlagning & Hantverk

Q&A med Engin

Motto att leva efter?

Förvänta dig alltid det oväntade.

Vilken är din favoritkarusell?

Spöktåget! Jag älskade att åka dem när jag var liten, och gör det fortfarande haha.

Vad har du för livsråd att dela med dig av?

Släng aldrig någonting innan du kollat upp de tre RE-orden: REuse (återanvänd), REpair (reparera) eller REpurpose (ge nytt liv).

Vilken plats vill du resa till härnäst?

En plats som jag intresserar mig mycket för är Sápmi regionen i norra Skandinavien. Jag hade gärna velat göra ett besök dit för att se dess råa och naturliga landskap, men också för att lära mig mer om samernas livsstil.

Vad är din relation till naturen?

Som barn slukade jag en hel del böcker, av Jack London eller Daniel Defoe till exempel, och försökte efterlikna dessa äventyr i min närmaste stadsmiljö i Tyskland. Jag fiskade och åkte även på campingturer runt om i Europa med min pappa. Han lärde mig mycket om och gav mig en sund inställning till naturen. Så jag kan nog påstå att jag alltid har haft en nära relation till vildmarken.

Jag håller fortfarande på att lista ut vem jag är - vad som är min filosofi. Jag tror att det bästa sättet för mig att hitta ett svar på det är att utsätta mig för och hantera svåra omständigheter. Det är där min livsstil kommer in. Genom att spendera och leva utomhus större delen av året hamnar jag lätt i prövande omständigheter, som gör att jag fortsätter att utvecklas psykiskt och fysiskt.

Tillbaka till ambassadörerna