Iina Saarikko

Jämsä, Finland

Mitt namn är Iina och jag är 27 år gammal. Jag bor på landsbygden nära intill Finlands näst största sjö "Päijänne” med mina tre hundar; "Harmi" som är en finsk lapphund, min lapska vallhund "Surku" och min norska älghund "Wisky". På vardagarna arbetar jag som förskolalärare. Jag älskar att vara ute i naturen, men speciellt efter en hektisk dag på jobbet. Det känns som att det är det enda sättet för mig att helt slappna av och få tankarna bort från jobbet en stund. Några av mina favoritaktiviteter är att jaga, vandra eller träna mina hundar. Även om hundarna är en stor del av vår familj, har de även blivit en vardaglig aktivitet.

Social Media

Q&A med Iina

Vilka är dina ord/motto att leva efter?

Jag skulle säga att mitt motto att leva efter är "gör det du älskar och bry dig inte om vad andra säger." Det är omöjligt att tillfredsställa alla människor, så varför slösa din tid på det.

Vad är nästa plats på din travel bucket list, och varför?

Det har alltid varit min dröm att en dag få besöka Alaska. Jag skulle verkligen vilja se den vilda naturen och få jaga, fiska eller vandra där. Jag tror att de har ett fantastiskt djurliv och vackra landskap där.

Vad för typ av jakt tycker du mest om, och varför?

Det är svårt att välja vilken jakt som är min favorit. Men eftersom att jag älskar att jaga med mina hundar måste jag nog välja vildsvinsjakt med min Elkie, eller smårovdjursjakt med mina Lappies. Dessa två är spännande och en utmaning för både mig och mina hundar. Båda är även bra för naturen.

Om du kunde ge någon 3 tips, vad skulle de då vara?

1. Slösa inte din tid på att umgås med människor som inte gillar eller uppskattar dig.
2. Sluta aldrig göra det du älskar mest.
3. Utforska! Det finns så mycket att se, och för många är det precis utanför dörren.

Vad är din relation till naturen?

Jag började inprincip jaga när jag lärde mig att gå. Min pappa brukade ta med mig på jakt, och ett av mina första jaktminnen är från när vi gick och jagade mårdhund och hare. När jag fyllde 12 år fick jag min alldeles egna jakt licens, och ungefär samma år började vi också jaga med vår första jakthund. Sedan dess skulle jag aldrig klara mig utan en hund. Än idag, spelar det ingen roll om det är sommar eller vinter, jag spenderar fortfarande en stor del av min fritid ute i naturen och jagar, fiskar, vandrar och tränar mina hundar.

×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)
×

Välj land

North America

United States (USD)

Don't see your country yet?

Global Webshop (EUR)