Madeleine Pettersson

Stockholm, Sverige

Jägare och äventyrare som utforskar världen, en jaktform i taget. Mitt namn är Madeleine Pettersson, och jag driver Side By Side. Genom mitt arbete får jag möjlighet att resa runt i olika länder och uppleva olika jakt-kulturer samtidigt som jag fördjupar min förståelse för vilt och viltvården.

Varför jag jagar? För mig handlar det om så mycket mer än bara att fylla frysen. Jakten är en möjlighet att vara en del av naturen på dess egna villkor, att förstå dess gång och att känna respekt för dess gåvor. Genom mina resor och jaktupplevelser strävar jag efter att lära mig mer om olika jaktkulturer och bidra till en hållbar jaktpraxis. För mig handlar allt om att välja rätt kött och komma ifrån massaindustrin. Jag tror på att välja det kött som är mest ekologiskt och hållbart för vår planet.

www.sidebysidehunt.com

Q&A med Madde

Om du bara fick välja ett jaktminne att dela med dig av, vilket skulle det vara och varför?

Efter att ha deltagit i tre tidigare älgjakter utan framgång visste jag att tur spelar en betydande roll i jakten. På mitt fjärde försök log lyckan äntligen mot mig. 

När jag såg kalven framför mig tog jag mina skott, och allt gick sömlöst. Kort efter anlände hunden, och det kändes som en drömscen – perfekt väder, ett drömskott och en lyckad jakt. Efteråt samlades alla jägare vid älgen och mig med en glädje som vi alla delade tillsammans.

Vilken är den mest oväntade eller udda saken som har hänt dig under en jaktutflykt?

haha.. Att mitt magasin tog slut och jag hade inga mer skott.. Framför mig stod en stor galt på 150 kg. Det var en lärdom för livet. Sen dess har jag aldrig för lite skott med mig på pass! 

Om du fick välja en jaktplats i världen att utforska, var skulle du åka och vilket djur skulle du jaga?

Kanada!

I Kanada möts du av vidsträckta och orörda vildmarker som sträcker sig över landet från kust till kust. Från de majestätiska snötäckta topparna i Klippiga bergen till de tysta skogarna i norra Ontario och de ändlösa prärierna på de centrala slätterna. Du kan följa älgens spår genom täta skogar, spana efter björnar längs vattendragen och låta ditt hjärta rusa när du får syn på en vitsvanshjort i skymningen.

Men det är inte bara jakten som lockar här. . Du kan uppleva allt detta till häst. Att rida genom Kanadas vilda landskap är som att släppa alla bekymmer och låta naturens rytm leda dig framåt. Det är en upplevelse som jag drömmer om att få uppleva!

Vad är din relation till naturen?

Min relation till jakt och naturen har djupa rötter som sträcker sig tillbaka flera år. Det började som en vilja att lära mig mer om den rika mångfalden av vilda djur och naturen som omger oss. Ingen i min familj var jägare, så jag valde min egen väg när det kom till jakten.

Det som verkligen drev mig till att börja jaga var insikten om att vara en del av naturen på dess egna villkor, att förstå dess gång och att känna respekt för dess gåvor. Genom jakt lärde jag mig att uppskatta naturen på en djupare nivå och fann min livsstil och tro i den. Jag känner att jag har hittat en väg som är i harmoni med mina värderingar och som tillåter mig att vara en aktiv del av naturens kretslopp och viltvård. Det är en livsstil som jag omfamnar med hela mitt hjärta och som jag är stolt över att följa.

Tillbaka till ambassadörerna